Debutantprisen til Skomsvold!

skoms og evjemoTarjei Vesaas debutantpris for 2009 blei delt ut 14.03. og ettersom det i følgje det Litterære Råd var uråd å dele prisen denne gong, var det to mottakarar: Kjersti Annesdatter Skomsvold og Eivind Hofstad Evjemo. Skrivekunstakademiet gratulerer! Og frydar seg over minnet om at Kjersti Annesdatter Skomsvold gjekk på årsstudiumet vårt i fjor.

Me feirar med eit sitat frå den framifrå boka til Kjersti, Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg:

Som liten drømte jeg alltid om å bli hentet i ambulanse, og var det en i nærheten krysset jeg fingrene og hvisket: «La det være meg, la det  være meg», men det var aldri meg, ambulansene var bestandig på vei bort, jeg hørte det på sirenene. Nå kan jeg igjen høre ambulansesirener i det fjerne, og de burde kommet mot meg, for jeg har ren truse og snart skal jeg dø. Men i stedet er det et annet menneske inni ambulansen, som ikke er sitt eget ansvar lenger.